У місті Самбір, що у Львівській області, мешканці на колінах зустріли траурний кортеж загиблого розвідника Української Добровольчої Армії Віктора Юрківа.

Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на прес-службу Самбірської міськради.

"Не усі мужні захисники гинуть від куль. Війна підступна, глибоко проникає, та чинить смерті й іншими методами: хтось перемерзає, інший голодує, комусь дошкуляють глибокі рани. Багато ще усякого", — сказав сьогодні на площі Пам’яті отець Володимир Коркуна.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Віктор Юрків перебував на фронті з 2014 року, відколи почалася російська агресія й окупація Донбасу. За ці роки він пройшов найгарячіші точки звільнення Карлівки, звільнення Пісок, звільнення Авдіївки, звільнення Красногорівки, Савур-Могилу, Старогнатівку, шахту Бутівку. Ще у 2014 році під Савур-могилою отримав важке поранення, але повернувся на фронт.

Військовий помер від помер від хвороби, у шпиталі міста Дніпро. У героя без надійної підтримки залишилися дружина, четверо дітей та онуки Юрія.

Поховають військового на міському кладовищі біля Меморіалу Героям України поруч з іншими захисниками, які боролися за територіальну цілісність України.

Нагадаємо, що в Дніпрі в лікарні імені Мечникова від важкого поранення помер 20-річний боєць АТО Євген Хоменко з позивним "Подгон". Воїн служив у гаубичному дивізіоні полку "Азов". Євген був родом з Вільногірська Дніпропетровської області. У 19 років, в листопаді 2016-го, хлопець поповнив ряди полку.

Раніше Знай.uа писав про те, що донецькі і луганські бойовики продовжують щодня і дуже активно провокувати українських захисників.

Також Знай.ua писав, у Департаменті охорони здоров'я КМДА розповіли про стан добровольця Сергія Ульянова, який підпалив себе біля будівлі Міністерства оборони України в Києві.