Новообраний глава Православної церкви митрополит Епіфаній зробив заяву, що до отримання Томосу українська церква "не буде приймати ніяких вагомих рішень".

Про це він сказав у коментарях журналістам 16 грудня після богослужіння в Михайлівському соборі, розмірковуючи про питання подальшого статусу представників УПЦ МП.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

"Томос - той документ, який нас юридично оформить, як автокефальну, незалежну церкву. Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи, які будуть керувати і брати участь в розвитку цієї церкви", - заявляє Епіфаній.

На питання, як нова українська церква буде взаємодіяти УПЦ МП, Єпіфаній зазначив:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Я вже зробив звернення і сказав, що ми готові прийняти їх з братньою любов'ю, взаимоуважением, забути всі образи, які були досі".

"Якщо ми цього не забудемо, то не зможемо перевернути цю сторінку і писати вже нову історію УПЦ ... Нам потрібно зробити ще дуже багато роботи в напрямку нашої єдності. Спочатку ми маємо засвідчити нашу єдність, щоб серед нас панував мир і злагода. Коли це побачать інші, я вірю, що вони прийдуть до нас і ми разом будемо будувати Українську православну церкву", - додає Епіфаній.

Нагадаємо, "Помста за Томосу": архієпископ кримський попередив українців про небезпеку

Після отримання Україною томосу підконтрольна Росії влада Криму може почати мстити поместной церкви, яка буде в Криму.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент (Кущ) зазначив, що російська влада реально може почати переслідування священиків КП відразу ж після отримання Томосу від Вселенського патріарха.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Патріот від Бога": українці розповіли, без кого не було б Томосу

Патріарх Філарет назавжди залишиться в історії творцем відродженої Української Церкви і великим українцем. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Андрій Іллєнко.

Також "Знай.uа" писав про те, що Епіфаній вперше відслужив у Києві: Томос близько