Щорічно 19 грудня відзначається День святого Миколая. Саме з нього і починаються новорічні свята. Діти вірять, що потрібно весь рік добре себе вести, щоб знайти вранці під подушкою омріяний подарунок. Крім того, це завжди було улюблене свято не тільки для дітей, але і для всієї сім'ї в цілому, адже так приємно бачити щасливе обличчя дитини з самого ранку. А для того, щоб не розгнівати Миколая Чудотворця і не зіпсувати свято, потрібно знати всі прикмети і заборони цього дня. Про це ви можете детально дізнатися далі в статті.

День святого Миколая 2018: що заборонено робити

День Миколая 2018 припадає на Різдвяний піст. У цей день можна їсти рибу, але не можна – м'ясо, яйця та інші продукти тваринного походження. По вівторках, згідно з календарем харчування Різдвяного посту можна вживати гарячу їжу, приготовлену на рослинному маслі.

Часто жінки задаються питанням, чи можна шити на День Святого Миколая. Православна церква в це свято не говорить про якісь обмеження на виконання домашніх робіт. Однак народні прикмети кажуть, що в цей день прийнято шити, прати або займатися ремонтом у будинку.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У День святого Миколая забороняється давати в борг: позичальник разом із грошима може винести з будинку удачу і везіння. І навіть навпаки – прийнято роздавати борги. Це свято вважалося останнім днем у році, коли необхідно було повернути всі борги. Люди вірили, що якщо цього не зробити, то в прийдешньому році сім'я житиме в злиднях.

Прикмети на День святого Миколая

- У свято Святого Миколи Чудотворця обов'язково треба з усіма помиритися.

- Сніг вкрив землю до святкового дня, чекай на морозну зиму.

- Холодний День Святого Миколая передвіщав холодну зиму, а теплий святковий деньок - сонячну і теплу зимову погоду.

- Добра прикмета, якщо з ранку раніше господар будинку встигне обійти все своє господарство і погодувати домашніх тварин.

- Люди загадують в цей день заповітне і добре бажання, і Микола Чудотворець обов'язково його виконує.

- Чим більше добрих справ ви зробите в День Святого Миколая, тим більше здоров'я вам подарує Чудотворець.