Грудень 2018 року ознаменувався двома смертями, які настали внаслідок грипу. До цього повідомлялося про 9-річну дівчинку, яка померла прямо в кареті швидкої від грипу, а тепер в Лабораторному центрі підтвердили смерть ще однієї людини – 62-річної жінки. Відзначається, що померлі не були щеплені від грипу.

Варто згадати, що по всій Україні у Харківській області більше всього перевищено епідеміологічний поріг захворюваності на ГРВІ та грип. З самого початку епідемічного сезону в Харківській області на ГРВІ і грипом заразилися 91455 осіб, з яких 53413 – діти. У період з 10 по 16 грудня заразилися 14353 людини, що на 13.5% менше, порівняно з попереднім тижнем. Рівень захворюваності оцінюється, як середній – він на 6.5% перевищує епідемічний поріг, повідомляє Лабцентр.

В Харківській області на карантин закрито 8 шкіл та дошкільних підрозділів, з причини високої захворюваності. Крім того, закрито 14 класів ще у 5 школах. У них входять навчальні заклади у Вовчанському, Красноградському, Дворічанському, Великобурлуцькому районах, а також у Чугуєві, Куп'янську, Зачепилівської ОТГ.

Спостерігається зниження рівня захворюваності на ГРВІ та грип в Харківській області на 13.5%, серед них 9% - діти. Серед 166 обстежених хворих у 58 осіб виявили позитивні проби, при цьому у 4 – вірус типу А, 60% - парагрип, 20% - аденовірус, 17.3% - РС-вірус.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У МОЗ нагадують, що в умовах високої захворюваності необхідно приділяти підвищену увагу профілактичним заходам. Потрібно частіше провітрювати приміщення, часто мити руки і рідше доторкатися до обличчя, пити багато води, мінімізувати контакти з хворими, намагатися менше нервувати, висипатися, їсти здорову їжу і підтримувати себе в хорошій фізичній формі.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що повинно входити в аптечку проти грипу і у скільки вона обійдеться українцям.

Як повідомляв портал "Знай.га": медики поділилися секретами безболісних уколів.

ТакожЗнай.га" писав, що існує кілька порад, дотримуючись яких можна знизити шанси захворіти на грип.