Депутати запропонували внести у календар вихідних ще один день. День Об’єднавчого собору – 15 грудня хочуть зробити ще одним державним святом в Україні.

Відповідний законопроект вже зареєстрували у парламенті. Ініціював його позафракційний народний депутат України Сергій Міщенко, - пише Politeka.

Наразі всі нюанси нового документа невідомі, його поки що опрацьовують у Верховній Раді.

Об'єднавчий Собор

Нагадуємо, суботу, 15 грудня, була створена єдина православна церква в Україні та обрано нового главу. Так, главою помісної української православної церкви став 39-річний єпископ УПЦ КП Єпіфаній.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Відзначимо, що Єпіфаній з 2008-му році займав посаду секретаря предстоятеля УПЦ КП Філарета, згодом його перевели в сан архімандрита.

У 2013 рішенням Архієрейського собору УПЦ КП возведений у сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського і призначений патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея, в якому пропрацював аж до 2018 року.

У неділю, 16 грудня, біля Софійського собору в українській столиці, де проходив Об’єднавчий Собор, новообраний глава УПЦ звернувся до українців. Єпіфаній зазначив, що для нашої держави це по істині історична подія, адже в цей день три гілки православ’я в Україні об’єдналися в одну.

Нагадаємо, українцям нагадали, скільки вихідних вони матимуть на новорічні свята та які з них потрібно відпрацювати.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, новообраний глава української церкви поснив Онуфрію, яка теер його участь в Україні.

Також портал Знай.ua писав, що митрополит Епіфаній відповів, як Українська православна церква співпрацюватиме з Московським патріархатом.

Дивіться: Як виглядають багатства митрополита Онуфрія