Кабінет міністрів вніс зміни в постанову по державну реєстрацію транспортних засобів.

Про це повідомили в прес-службі МВС України, передає "ХВИЛЯ".

Згідно з нововведеннями, реєстрація газобалонного обладнання та видача тимчасового реєстраційного талона при передачі права користування авто не вимагає обов'язкового експертного огляду.

Відтепер, огляд не треба проводити при реєстрації нових транспортних засобів, вибракуванні авто та перереєстрації машини у зв'язку зі зміною особистих даних, місця проживання власника.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, в Україні можуть змінити процес розмитнення автомобілів. Ряд змін у Тимчасовий порядок митного оформлення транспортних засобів підготували народні депутати і Міністерство фінансів. Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Ці зміни насамперед мають вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення. Втручання в методику визначення митної вартості транспортних засобів привело до створення величезних черг на митницях і створило перешкоди для власників авто з іноземною реєстрацією для розмитнення своїх авто як можна швидше в пільговий період", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, після прийняття змін вартість розмитнення не буде коригуватися за умови, якщо особа, яка розмитнює авто, надасть певні документи. Зокрема, банківські платіжні документи, договір купівлі-продажу або копії митних декларацій. Всі вони мають підверджувати заявлену вартість транспорту.

Раніше "Знай.uа" повідомляв, що столичних власників євроблях спіткало нове нещастя - невідомі вандали в Києві псують машини на єврономерах.

Також "Знай.uа" писав найбільш поширені відповіді на питання про євробляхи.