Аналітики з'ясували, яке житло, щодо цінового діапазону, користується найбільшим попитом в українців.

За словами експертів, українцям не варто сподіватись на обвал цін на ринку житлової нерухомості. А за підсумками 2018-го року можна зробити висновок, які квартири і надалі будуть користуватися попитом серед українців. Про це пише "Деловая столица".

Як відзначають експерти, сьогодні ринок новобудов досить активний. Найбільшим попитом користуються квартир у ціновій категорії від 30 до 100 тисяч доларів. У цьому ціновому сегменті працює 80% забудовників Києва.

Зростанню попиту на житло сприяють програми лояльності та фінансові інструменти – розстрочка від самого забудовника та партнерські програми іпотечного кредитування з банками.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Аналітики констатують, що за останні півтора року кількість угод на квартири до 50 тисяч доларів помітно зросла. У той же час вартість житла зросла в середньому на 20%.

У наступному році основні напрямки ринку будуть багато в чому схожі з тенденціями 2018 го. За прогнозами учасників ринку, якщо в країні збережеться стабільна соціально-економічна ситуація, то в 2019-му продовжиться зростання цін на житло – в середньому на 5-15% в гривневому еквіваленті.

Що ж стосується введення воєнного стану, то наразі паніка вляглася, а ринок почав працювати в нових умовах. Оскільки дві третини квартир купується в новобудовах, то майбутнє ринку залежить від фінансового становища забудовника.

Як зазначають експерти, у багатьох компаній грошового запасу без постійних фінансових вливань вистачить на два-три місяці оперативного будівництва. Тому, якщо військовий стан триватиме понад півроку і будуть обмежуватися свободи громадян, то зменшений купівельний попит і брак обігових коштів зможуть заморозити до третини об'єктів, що будуються, через шість-вісім місяців. Якщо ж воєнний стан не продовжать, то ринок пройде цей період без будь-яких помітних наслідків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де можна купити найдешевше житло

Як повідомляв портал Знай.ua, аналітики розповіли, скільки потрібно відкладати українцям, щоб купити власне житло

Також Знай.ua писав, що чекає на ринок нерухомості після виборівв Україні, експерти назвали ціни та склали прогнози.