Міжнародний день мігранта

В цей день у 1990-му році Генасамблея ООН прийняла Міжнародну конвенцію про захист прав всіх трудящих-мігрантів і членів їх сімей. А ще через 10 років заснували день мігранта, тому що їх у світі стало набагато більше. Згідно резолюції всі держави-члени ООН, урядові та неурядові організації повинні відзначати цей день, поширювати інформацію про права людини та свободи мігрантів, допомагати обмінюватися досвідом і розробляти заходи щодо захисту мігрантів. У 2016 році також Генасамблея прийняла низку зобов'язань у першому в історії засіданні високого рівня згідно з питань біженців і мігрантів, щоб зміцнити їх захист. Такі зобов'язання викладені в Нью-Йоркській декларації. Згідно з нею світові лідери за захист прав людини, справедливий розподіл відповідальності і спрямовують свої сили на порятунок життів.

День арабської мови

Цей день почали відзначати з 2010 року, коли перед Міжнародним днем рідної мови департамент ООН зі зв'язків з громадськість запропонував організувати свята для кожного з 6 офіційних мов організації. Зробили це, щоб зміцнити міжкультурний діалог і розвинути багатомовний світ. Арабській мові відвели 18 грудня, так як в цей день в 1973 році її включили в офіційні і робочі мови ООН. Зараз більше 300 мільйонів людей у світі розмовляє арабською. У цей день всі бажаючі можуть познайомитися не тільки з самою мовою, але й багатою арабською культурою.

Мокшада Екадаші

Мокшада Екадаші— свято одинадцятого дня світлої половини місяця марґашірша. На санскриті мокша — означає звільнення. Звільнення мається на увазі від матеріальної залежності, схоже з проясненням та духовною досконалістю. А цей день – це данина традиції, згідно з якою держполітика ставить собі за мету створення умов, щоб кожен громадянин звільнився від матеріального і мирського. Той, хто святкує Мокшада Екадаші і бажає порадувати Бога, досягає повного звільнення і звільняє своїх предків з пекла.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Православні свята:

  • Священномученика Іллі Четверухіна, пресвітера.
  • Преподобного Сави Освяченого.
  • Різдвяний піст.

Народне свято Савин день

В цей день відзначається пам'ять преподобного Савви Освяченого. Раніше на Русі говорили, що Сава продовжує роботу Варвари, тобто заморожує озера і річки, зміцнює дорогу. В народі вважали, що сьогодні не можна лаятися, якщо у тебе є кінь, працювати теж не дозволялося. Потрібно було молитися, вести себе добре, щоб преподобний не образився.

Іменини

Геннадій, Захар, Петро, Сава, Сергій

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині