Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заборонило чиновникам отримувати на день Святого Миколая дорогі подарунки. А якщо точніше – подарунок, вартість якого буде вище 1921 гривні вже буде розцінений як хабар, і чиновник буде змушений повернути подарунок "Святому Миколаю назад". Таке напівжартівливе попереджувальне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці прес-служби НАЗК в Facebook.

"Нагадуємо вам, безмежну щедрість при виборі подарунка особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняним до них особам варто проявляти лише до близьких людей. В іншому випадку подарунок на суму від 1921 грн доведеться повернути Святому Миколаю тому" , - йдеться в повідомленні.

У НАЗК також нагадали про те, що вищестоящі особи не можуть отримувати подарунки від підлеглих.

В Нацагентстві додали, що підлеглим не варто спокушати "керівників подарунками і спричиняти їм зайві клопоти про адміністративне правопорушення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "Чемодан, вокзал, Крим". Український дипломат скуповував нерухомість в Ялті, тепер за нього візьмуться копи.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також ми писали, що НАЗК заявило про конфлікт інтересів у діяльності Павелко.

Андрій Павелко незаконно суміщає посади народного депутата і Голови Бюджетного комітету ВР з керівною посадою у прибутковій організації UEFA Events SA.

Про це під час прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна» повідомив громадський активіст Олег Скупинский, надавши відповідний висновок НАЗК.

«НАЗК непохитно: народні депутати України не мають можливості суміщати мандат з посадами у виконавчих та контролюючих органах FIFA і UEFA. А отже, таке поєднання - незаконно», - підкреслив Скупинский.

При цьому він зауважив: заяву НАЗК було зроблено в офіційній відповіді на запит громадських діячів стосовно законності висунення виконкомом ФФУ в березні 2018 року кандидатури Павелко на посаду члена виконкому UEFA.

Нагадаємо: "Він добре себе вів": НАЗК таки взялося за "обдарованого" суддю ВСУ.

В Україні вже досить давно говорять про неоднозначних осіб у суддівських мантіях, які вершать долю українців.

Про це повідомляють ЗМІ.

Однак НАЗК, яке покликане перевіряти декларації всіх служителів феміди постійно закривала очі на одіозних представників судової влади. Однак нещодавно в агентстві все ж висловили претензії до судді новоствореного ВСУ Олександра Потильчака.

Зокрема, відомство встановило, що суддя свідомо вказав недостовірні дані у своїй декларації про майно, що тягне за собою великі проблеми у відповідності з буквою закону.