Близько 43% українців зізналися, що вірять у Святого Миколая. У свою чергу, вірять у Діда Мороза тільки 25% серед опитаних.

Такі результати опитування оприлюднила соціологічна група Рейтинг.

Серед опитаних українців, у існування Діда Мороза не вірять 69%. Статистика показує, що більше вірять в його існування молодші і забезпечені українці.

Відзначається, що у 2016 році серед опитаних вірили в Святого Миколая 37%. Цього року статистика зросла до 43%. Але не вірять в існування святого близько половини українців.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Крім того, традиції дарувати подарунки на День святого Миколая дотримуються майже 70% українців. Для 40% опитаних улюблені новорічні свята - Новий рік і Різдво.

Опитування проводилося з 16 по 25 листопада цього року серед українців старше 18 років. Всього було опитано 2000 респондентів. Допустима похибка - не більше 2,2%.

Нагадаємо, стихія приготувала справжню зимову казку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв всі прикмети і заборони світлого свята.

Також портал "Знай.uа" писав, чарівні легенди, про які мало хто знає.