У ЗМІ просочилася скандальна інформація про промовисті родинні зв'язки військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України Олександра Цупка.

Про це пишуть ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що батько високопосадовця служить у воєнній прокуратурі у так званій "ДНР".

З початком війни на Донбасі отримав підвищення та став вже військовим прокурором цілого гарнізону.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Разом із підвищенням Олександр Цупка отримує квартиру від Генеральної прокуратури – службову, в Києві, площею більш ніж 100 квадратних метрів.

київський залізничний вокзал
київський залізничний вокзал

Паралельно з квартирою в столиці прокурор отримує службове житло за місцем роботи – 72 квадратні метри у Білгород-Дністровському.

Окрім нерухомого майна, Цупка декларує автомобіль Hyundai Sonata, який придбав у квітні 2016 року, але вартість покупки не вказав.

Але найцікавіший момент в біографії Олександра Цупки – не приватизована квартира чи машина. А його родичі, точніше – батько.

Журналісти з'ясували, що Цупко В’ячеслав Анатолійович – теж з прокурорських. Точніше, він – начальник слідчого відділу незаконної “головної військової прокуратури” так званої “ДНР”.

Зважаючи на те, що В’ячеслава Цупку можна знайти на сайті "Миротворець", про нього, мабуть, чудово відомо й українським прокуратурі та Службі безпеки. А також, мабуть, керівництву Цупки Олександра. Цупка-старший навіть колись давав інтерв’ю для пропагандистського російського телеканалу LifeNews, у якому розповідав про те, як українські військові нібито обстрілюють передмістя Донецька із забороненої зброї.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Попри це, Цупка-молодший перебуває на посаді, де має доступ до державної таємниці, ба більше – в Одеській області, де наразі діє воєнний стан. І нікого зовсім не цікавить, що його батько визнаний зрадником Батьківщини.

СБУ
СБУ

Нагадаємо, в Росії триває суд над громадянином України Філіпом Венедиктовим, який брав участь у збройному конфлікті на Донбасі на боці "ополченців" так званої "ДНР.

Раніше Знай.uа писав про те, що одесит-зрадник, який воював на Донбасі у складі російських незаконних збройних формувань проти України, неочікувано став мішенню для російського правосуддя.

Також Знай.uа повідомляв, що росіяни заговорили про злочини колишнього ватажка бойовиків.