Міжнародний день солідарності людей

Починаючи з 2006 року, цей день відзначають щороку 20 грудня за рішенням ООН. Солідарність — єдність переконань і дій, взаємодопомога і підтримка членів соціальної групи, що грунтуються на спільності інтересів і необхідності досягнення загальних групових цілей, спільна відповідальність.

День проголосили в честь першого Десятиліття ООН по боротьбі з бідністю. Солідарність, згідно декларації, це одна з найбільш універсальних і фундаментальних людських цінностей, які повинні бути основою міжнародних відносин в 21-му столітті. Цей день щороку присвячений певній темі і відзначається у всьому світі.

Йоль

З усіх зимових свят наших предків, Йоль вважається наймогутнішим, головним і священним. В ночі Йоля всі світи сходяться в Мідгард, а боги і богині приходять на землю. Навіть тролі і ельфи можуть поговорити з людьми. Мертві теж приходять з Нижнього Світу. Ті люди, які часто спілкуються з Іншим Світом можуть на деякий час покинути своє тіло і приєднатися до вершників Дикого Полювання (наїзники Асгарда). Хоча деякі стають духами або вервольфами. Йоль також вважався днями великого бенкету, коли всі члени сім'ї збираються, щоб знову зустріти Сонце, яке постало з мороку.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Багато елементів свята до цих пір збереглися в Різдво, хоча це і християнський, а не язичницьке свято. Вічнозелене дерево, що символізує життя, яке триває після зимових холодів. Йоль проходить протягом 13 днів і ці дні – це пролом між 2-ма роками, коли обертається веретено богині Долі.

Свято Мітри в зороастризмі

Це свято проходить 20 і 21 грудня. Мітра – це покровитель справедливості, він пов'язаний з сонячними променями, від них ніяка брехня не сховається. Мітра стежить за тим, щоб була встановлена гармонія і рівновага, щоб дотримувався порядок і виконувався борг. Мітру не можна підкупити і саме він вершить правосуддя.

Православні свята:

  • Преподобного Ніла Столобенського.
  • Преподобного Антонія Сійського.
  • Різдвяний піст.
  • Святителя Амвросія, єпископа Медіоланського.

Амвросіїв день

В цей день відзначається пам'ять святого Амвросія Медіоланського, який жив у 4 столітті у Італії і служив єпископом християнської церкви. На Русі з цього дня вже посилено готувалися до Різдва, так як інших важливих свят більше не було. «Амвросій у Миколи погостював — у душу дівкам віру викликав: не за горами Святки», — говорили в народі. Зазвичай у цей день шили наперед, щоб приготувати собі придане.

Іменини

Антон, Василь, Галактіон, Григорій, Іван, Ігнатій, Лев, Михайло, Никифор, Павло, Петро, Сергій

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині