У слов'ян цей день називався Карачун або Коляда, День Зимового Сонцестояння. Багато традицій прийшло в наші дні від язичницьких. І багато які навіть просочилися в християнство і Різдво. У язичників був такий свято зимового сонцестояння, який відзначали 12 днів. І першим днем була «Ніч матері» 20 грудня.

Будинок треба обов'язково прикрасити гілочками вічнозелених дерев, вони захистять мешканців будинку. Одним із головних атрибутів свята є круглий ялиновий вінок, який символізує циклічність смерті і народження.

Свічки, які теж ми часто бачимо на ялинках у Різдво, потрібно поставити відразу 4 і запалити, а потім по одній гасити, адже сонце втрачає свою силу. Потім в ніч зимового сонцестояння треба знову запалити ці свічки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ця фраза, що як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш, повністю насправді відноситься до Йолю. У цю ніч прийнято влаштовувати пишне і веселе застілля, з багатим і ситним столом. Тоді весь рік буде прибутковим, ситним і багатим. Навіть домашнім тваринам потрібно дати більше їжі.

Ці дні вважаються такими, що можна змінити свою долю. У цей час потрібно подумки позбавитися від всього непотрібного. Позбавляйтеся від нього в душі і в домі. Потім можна і складати плани на наступний рік, записувати бажання і готуватися до того, що вони збудуться.

В домі потрібно навести порядок, гарно прикрасити його і зібрати всю родину. Але роботу треба закінчити до вечора. А ще буде просто чудово, якщо ви всією сім'єю підіть у лазню або сауну, щоб очистити і тіло, і душу.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині