У Києві на Софійській площі запалили головну ялинку країни - відкриття супроводжувалося феєрверками.

У День святого Миколая, 19 грудня, на Софійській площі в Києві урочисто засвітили головну ялинку України.

На церемонії відкриття ялинки були присутні кілька тисяч жителів столиці. В урочистостях взяли участь дружина президента Марина Порошенко та мер Києва Віталій Кличко.

Рівно об 19 годині головна різдвяна красуня України засвітилася білим сяйвом. Відкриття супроводжувалося яскравим салютом та феєрверками. Після цього на площі почався концерт.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Для гостей свята виступали НАОНІ Orchestra, DeluxeSound Dj's Exclusive Mix - Dj Slap & НАОНІ Orchestra, ILLARIA, Art music school Zabava Group funny kids, актори фільму про Святого Миколая "Тільки Диво", RIYA. Хедлайнернером концерту став гурт "СКАЙ".

До слова, цьогоріч 25-метрову ялинку прикрашає понад 1,5 тисячі іграшок і 3 км гірлянд з тисячами яскравих ліхтариків холодного білого кольору, деякі з яких виконані у формі кристалів.

Новинкою цього року став екран, через який відвідувачі можуть передавати святкові поздоровлення своїм близьким і рідним людям.

Святкові заходи на площі триватимуть до 13 січня. На гостей свята чекає перший поїзд бажань "Полярний Експрес", кілька фотозоні, магічний тунель, новорічно-різдвяна сувенірна ярмарка, зона солодощів, казкова алея чудес.

Нагадаємо, прикраси на головній ялинці України мають незвичну форму, адже їх зробили максимально схожими до дивовижних звірів, які малювала Марія Приймаченко.

Як повідомляв портал Знай.ua, новорічна ялинка на Софійській площі в Києві нижча за торішню. Вона більше не буде мати такі величезні розміри, як це було раніше, адже її переміщення є надзвичайно складним та створює безліч транспортних проблем

Також Знай.ua писав про те, як вибрати ялинку на Новий рік.