У грудні цього 2018 року подвійна пенсія українцям нарахована не буде. Про це офіційно повідомили в Міністерстві соціальної політики. Тепер українські пенсіонери отримають виплати за грудень у грудні 2018 року, за січень - в січні 2019 року, офіційно заявило Міністерство соціальної політики, передає Економічна Правда.

В уряді зазначають, що проект постанови "Про внесення змін до бюджету Пенсійного Фонду на 2018 рік" не передбачає авансування пенсій за січень 2019 року. Крім того законопроект знаходиться на розгляді Кабміну.

Як відомо, пенсії в Україні виплачують щомісяця в період з 4 по 25 число. В останні роки уряд вдавався до виплат пенсій за січень в грудні тим особам, які отримують пенсію в період новорічних свят.

Відзначимо, що завдяки проведенню таких платежів, уряд "визволяв" "грошовий навіс" на Єдиному казначейському рахунку до кінця року. Такий маневр дозволяє Кабміну зменшити витрати наступного року.

Підвищення витрат держбюджету в кінці року є однією з причин прискорення інфляції. Крім того, сезонний фіскальний ажіотаж створює додатковий тиск на гривню.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, у липні 2018 сталася затримка пенсій через касовий розрив надходжень від єдиного соціального внеску. Згодом з єдиного казначейського рахунку Пенсійному фонду на виплату пенсій було надано позику в сумі 1500000000 гривень.

Це призвело до того, що в серпні залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку знизилися до рекордно низьких 1,99 мільярда гривень.

Як повідомлялося, залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку станом на 1 грудня 2018 становили 17,205 мільярда гривень.

Рік тому на ЄКР коштів у 3,1 рази більше - 54100000000 грн.

Знай.uа писав про те, що українським пенсіонерам пообіцяли здійснити виплати за аналогічним планом 2017 року, коли перед Новим роком люди отримали січневі пенсії.

Нагадаємоцих професій в Україні катастрофічно не вистачає: наш портал писав, яким галузям в нашій державі терміново потрібні робочі руки.

Також нагадаємо, що на новий рік держава залишить українців не тільки без пенсій, але і без гарячої води: борги водоконалов ростуть, держава закриває на це очі. Вже з 1 січня 2019 року по всій україні можуть вимкнути водопостачання, як холодну, так і гарячу. Що відбувається і що потрібно зробити, щоб це зупинити, читайте за посиланням.