В Україні спостерігається дефіцит певний професій. так, у мыстах катастрофіційно бракує двірників, швачок, слюсарів-сантехніків та кухарів. Найбільше таких працівників потребує столиця.

Про це повідомила прес-служба Київського міського центру зайнятості.

швачки


Найбільше в українській столиці не вистачає кваліфікованих робітників і співробітників сфери обслуговування. Середній розмір зарплати в цьому сегменті на київському ринку - близько 6,5 тис. грн.

двірники

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще


Всього в базі даних Держслужби зайнятості близько 150 тис. вакансій. Високий попит на робочі руки в відомстві пояснюють тим, що кваліфіковані працівники виїжджають з України в Європу.

30 тисяч україців перед Новим роком залишились без роботи

За даними Держстату, за останній місяць безробіття в Україні зросло ще на 1,2%. Понад три десятка тисяч українців офоіційно стали безробітними та зареєструвались у центрах зайнятості.

Нагадаємо, у 2018 році іноземним громадянам, які приїхали на роботу до Польщі, було видано 235,6 тис. дозволів. Понад 80% серед них - це були працівники з України.

Сьогодні поляки пропонують зарплатню в четверо більшу касирам в супермаркетах, ніж можна заробити в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні різко зросли зарплати. Але не поспішайте радіти. Наш уряд вирішив озолотити, мабуть, найбільш "бідний" прошарок суспільства і професію. На 25% зросли ставки в українських прокурорів.

Також Знай.ua писав про те, що українським пенсіонерам пообіцяли здійснити виплати за аналогічним планом 2017 року, коли перед Новим роком люди отримали січневі пенсії.

Дивіться: Заробітки, можливості та ризики для українців за кордоном