Вчені з'ясували, яка професія є найдавнішою у світі. І це не проституція, як було прийнято вважати до цього.

Таких висновків дійшов дослідник з Гарвардської вищої школи мистецтв і наук Манвир Сінгх, який проаналізував праці інших вчених з цієї теми, - пише "Сьогодні".

Отже, за висновками вченого, найдавнішою професією можна назвати – шаманів. Люди цієї професії були і серед племен мисливців в тропічних джунглях, і серед кочових народів Півночі.

шаман

Вчений також описав, що прийнято розуміти в науковому світі під шаманізмом і шаманами. На його думку, це люди, які можуть призводити іншу людину в транс. Шамани роблять це для того, щоб надати які-небудь послуги суспільству – передбачити майбутнє або погоду, зцілити людину або ж благословити його на полювання.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

обряд

Однак, перш ніж стати повноправним шаманом, людина повинна була пройти обряд ініціації (обряд, який знаменує перехід особистості на новий щабель розвитку), який включав в себе ряд складних процедур. Цей етап проводив своєрідну межу між "присвяченим" та іншими представниками племені, а також стверджував право шамана на "магічну" діяльність.

За словами Сінгха, саме ініціація відрізняє шаманізм від інших занять, які були доступні всім.

Як підкреслюють дослідники, стародавні люди дуже шанували шаманів та не ставили під сумнів їх слова та результати.

Нагадаємо, вчені знайшли у шматку бурштину рештки птаха. Ця тварина жила 100 мільйонів років тому, а її рештки допоможуть дослідникам з'ясувати багато таємниць.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, дослідники розкрили секрети довголіття жителів загадкових племен.

Раніше портал Знай.ua писав, що статистика показала, що три десятки українців за місяць стали безробітними. Перед новим роком рівень безробіття в Україні зріс ще на 1,2%.

Дивіться: Ці професії були найдавнішими