Буквально днями вчені виявили кілька пір'їн давніх птахів, які були в шматках бурштину з півночі М'янми. Пір'я настільки добре збереглися, що палеонтологам вдалося детально вивчити їх будову, передає Science Alert.

Пір'я, що знайдено в шматку бурштину М'янми, відносяться до крейдового періоду. У цьому переконана група вчених на чолі з палеонтологом Лідою Сін із Китайського університету геологічних наук в Пекіні.

"Знайдене перо датується раннім крейдовим періодом - важливим періодом в еволюції птахів", - заявила Сін Ліда.

Варто відзначити, що ці довгі пір'я, які продовжували хвіст давніх володарів, були навіть більші самих птахів. Раніше вчені припускали, що довгі хвостові пір'я використовувалися, швидше за все, для залучення партнера.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте згодом з'явилася версія, що пір'я, які росли парами, прекрасно збереглися у всіх трьох вимірах. Таким чином, команда змогла вивчити їх дивну морфологію і трохи зрозуміти, як їх могли використовувати птиці.

На думку дослідників, дані пір'я легко відділялися і при цьому не були дуже строкатими; таким чином, можливо, що вони використовувалися не для залучення шлюбного партнера, а для захисту. Якщо іншими словами, то вони могли використовуватися так само, як використовується хвіст деяких ящірок.

Нагадаємо, що на півдні Єгипту виявили рекордно величезне кладовище. На цьому місці поховані близько 50 сучасників Тутанхамона та інших фараонів 18 династії, на яку припадає пік могутності Єгипту і початок його занепаду.

Як повідомляв портал Знай.uа, на узбережжі Аргентини сім'я натрапила на рештки гігантського лінивця, що жив на Землі 700 тисяч років тому. Вони відвезли скам'янілості в міський музей та показали на карті місце їх виявлення.

Також портал Знай.uа писав, що група археологів з Університету Фліндерса і Південно-Австралійського музею під час розкопок виявили рештки невідомої стародавньої істоти. Пізніше з'ясувалося, що це скелет сумчастого лева.