В Україні різко зросли зарплати. Але не поспішайте радіти. Наш уряд вирішив озолотити, мабуть, найбільш "бідний" прошарок суспільства і професію. На 25% зросли ставки в українських прокурорів. Стало бути, судовий обвинувач зараз – найбільш затребувана посаду. Про пенсіонерів і простих українських робітників забули – а навіщо їм надбавка до зарплат і пенсій, якщо потрібно утримувати "бідних і нещасних" прокурорів, які і без того обходяться країні в золото.

Так, агентство Інтерфакс-Україна повідомляє, що для працівників Генеральної прокуратури Кабінет міністрів передбачив підвищення посадових окладів на 25%.

Відомо, що, володіючи конституційним органом з особливим статусом і юрисдикцією на всій території держави, працівники ГПУ не могли претендувати на підвищення по всій країні, є області, на які підвищення посадових окладів не поширювалося. Які саме – не уточнюється.

У Кабміні вважають, що таким чином забезпечується міжпосадова дисципліна при оплаті праці.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", названі найбільш високооплачувані професії в Україні: від охоронця до маркетингового директора.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Охоронець дитячого саду може розраховувати на таку ж зарплату, як у директора.

Київський центр зайнятості склав перелік найбільш високооплачуваних і дефіцитних профеciй у столичному регіоні нинішньої осені. Підприємці готові "обсипати грошима" головних консультантів (37 тис. грн.), фінансових і маркетингових директорів - 20 тис. грн.

Цю інформацію повідомляє "ХВИЛЯ".

найцікавіше, що, наприклад, монтажник систем кондиціонування і вентиляції запросто може розраховувати на зарплату цілого фіндиректора – таким фахівцям готові віддавати 19 тис. грн. на руки в місяць.

Охоронець дитячого садка може розраховувати на таку ж зарплату, як у директора - 17 тис. грн. Лише трохи менше (14-15 тис. грн.) зараз платять за будівельними спеціальностями: монтажникам, електрикам і слюсарів.

При цьому найбільші труднощі роботодавці відчувають при пошуку низькокваліфікованого персоналу. Очолює список дефіцитних професій прибиральник службових приміщень.

Нагадаємо, що в листопаді 2018 року 43% жителів України заявили, що взагалі не мають заощаджень. Ці дані були оприлюднені компанією Research & Branding Group, яка проводила опитування серед українців.

Заощадження на термін від одного місяця до двох місяців мають 9-10% респондентів, на термін 3-4 місяці - 8%, а на термін до шести місяців - 5% українців.