1 січня 2019 року може принести українцям справжню побутову катастрофу. Як пише видання Информаторводоканали в кожному місті України, ймовірно, будуть позбавлені електроенергії, а подача води в будинки і квартири українців, відповідно, припиниться. "Дякувати" за це варто нашому чудовому урядові, який вводить в силу закон "Про ринок електричної енергії".

Якщо це станеться, то водоканали повинні будуть постачальників електрики 100% передоплати. Спочатку гроші – а потім стільці. До 1 січня всі водоканали повинні переукласти договори з енергопостачальними організаціями, передає прес-центр Київської міської держадміністрації КМДА. Якщо водоканали не встигнуть цього зробити, то будуть відключені від електропостачання.
Проблема в тому, що повна передоплата неможлива – у водоканалів немає стільки грошей. Тарифи не покривають витрат на електроенергію. А це означає, що або тарифи "злетять" до позахмарних висот, або просто будемо сидіти без води.

Само собою, держава не поспішає компенсувати різницю в тарифи. Десь у верхах успішно "розпиляли" і ті кошти, що призначалися для погашення пільг та субсидій населення, тому вони все ще не надійшли на рахунок водоканалів. Зараз сумарний борг водоканалів України за електроенергію становить понад 5,8 мільярдів гривень. А це означає, що вони можуть бути відключені від електроенергії в будь-який момент.

Для того, щоб не допустити зупинки та банкрутства підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, необхідно терміново прийняти зареєстрований у Верховній Раді законопроект про внесення змін у закон "Про ринок електричної енергії". Крім того, органи місцевого самоврядування повинні відкоригувати існуючі тарифи на воду. Це дозволить водоканалам оперативно реагувати на зміни на ринку електроенергії і надалі не накопичувати борги. У свою чергу держава має погасити заборгованість з компенсації пільг та субсидій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як раніше повідомлялося, у форматі нової абонентської плати за комуналку, українців обдеруть навіть за те, що вони не користуються.

Нагадаємо, українці почали здавати сусідів за незаконні субсидії.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа у кількох областях ситуація з оформленням субсидій дуже загострилася, люди обурені.

портал Знай.ua писав, що українцям повідомили про можливе підвищення пенсійного віку.