З осені Мінсоцполітики відкрило безкоштовну гарячу лінію, куди громадяни можуть звернутися та вирішити свої питання. Набравши номер, кожен може дізнатися необхідну інформацію або, наприклад, поскаржитися на те, що йому неправомірно відмовили у призначенні субсидії, а також повідомити, хто отримує пільги від держави незаконно. Чим, власне, уже займаються українці.

Приблизно 30% дзвінків стосуються саме незаконних субсидій. Про це пише "Експрес".

гроші

"Із жовтня на гарячу лінію вже надійшов 3871 дзвінок про порушення норм чинного законодавства, пов'язаних із призначенням житлових субсидій та соціальних виплат,– Багато скаржників вважає, що сам факт непризначення житлової субсидії є порушенням (навіть якщо вони не мають права на допомогу за новими правилами). Близько 30 % додзвонювачів інформують про незаконне призначенення житлових субсидій сусідам чи знайомим. Загалом маємо близько 500 повідомлень про порушення, нині їх перевіряють. Інформацію від додзвонювачів ми передаємо до регіональних структурних підрозділів із питань соціального захисту населення. Деталі таких повідомлень не розголошуємо", - генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

тарифи

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Втім не лише завдяки гарячій ліній у відомстві "відловлюють" шахраїв. Також перевірки проводять і в єдиному реєстрі субсидіантів. Серед частих порушень виявили, що одні і ті ж громадяни оформляли субсидії на кілька господарств, або не декларували доходи.

Крім того, пільги від дердави на оплату комуналки навіть отримують ті, хто мешкають в елітних будинках та великих квартирах у центрі міст.

українці

Нагадаємо, вік для виходу на пенсію хочуть прив'язати до тривалості життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, ситуація з відмовами в субсидіях загострилась у декількох областях.

Також Знай.ua писав про те, що столична влада закриває програму "Картка киянина". Однак кияни продовжать користуватися пільгами, скоро запрауює новий проект.

Дивіться: Все про осучаснені пенсії в Україні