Пенсійний вік в Україні зростатиме. Цей процес у світі прив'язують до тривалості життя.

Про це пише "Економічна правда".

"Зараз людина з мінімальним стажем може виходити на пенсію в 60 років. Це досить низький рівень. З часом пенсійний вік буде підвищуватися", - розповів старший економіст Світового банку Олексій Случинський.

українці

Наразі більшість країн не підвищують вік, з якого люди йдуть на заслужений відпочинок, проте у найближчі роки це будуть переглядати. Не виняток і Україна.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Це дозволяє людям перебудуватися і пристосуватися до нових правил. Україна поки вирішила це питання креативно і, на мій погляд, конструктивно. У той же час до цього питання ще повернуться", - підкреслив Случинський.

пенсіонери

Він додав, що Україна знаходиться в перехідному періоді підвищення необхідного страхового стажу та віку виходу на пенсію.

Рева хоче відрізати чверть працюючих українців від пенсій та субсидій

В Україні близько чотирьох мільйонів працюючих громадян не виплачують Єдиного соціального внеску, а це означає, що в майбутньому вони можуть залишитися без пенсій.

копійки

Таким чином, ті, хто сьогодні отримують зарплати "в конвертах", ризикують також залиитися без субсидій та інших пільг від держави.

Нагадаємо, в уряді повідомили невтішні новини щодо Пенсійного фонду. за словами премєр-міністра Володимира Гройсмана дефіцит фонду зберігатиметься ще сім років.

Як повідомляв портал Знай.ua, в ООН закликали країни переглянути пенсії та підвищити їх, якщо вони не дотягують, хоча б до 5 доларів на людина на день (приблизно 140 грн). Наразі в українські пенсіонери мають від 50 грн на день.

Також Знай.ua писав про те, що в уряді вирішили боротися з генлерною нерівністю в Україні і розпочнуть із зарплат, які для чоловіків та жінок у нас визначаються по-різному.

Дивіться: Українці отримають нові пенсії. Хто, коли та скільки?