Організація Об'єднаних Націй закликала уряди різних країн привести соціальне забезпечення до середнього рівня достатку, який визначенила міжнародна група експертів. За версією ООН, аналогом мінімального достатку вважаються витрати людини 5 доларів на день "на себе і свої потреби". Відтак, це означає, що для України мінімальні пенсії повинні становити 4275 гривень на місяць.

Інформацію про це оприлюднив науковий співробітник Інституту світової економіки НАН України Всеволод Степанюк для ГолосUA, посилаючись на дані ООН з відкритих джерел.

"Згідно міжнародних стандартів, людина живе за межею бідності, якщо витрачає на себе в день менше п'яти доларів. П'ять доларів – це більше, ніж 100 гривень. Відповідно, місячний дохід повинен як мінімум перевищувати три тисячі гривень", - запевнив співробітник НАН.

При такому підході та рівню доходів соціально незабезпечених верств населення України, можна зробити висновок про бідність третини населення України.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"В Україні проживає більше десяти мільйонів пенсіонерів, то вже тільки на підставі цього можна зробити висновок, що близько третини населення країни живе за межею бідності", - додав він.

За інформацією Держстату, в Україні 32% населення отримують доходи нижче фактичного розміру прожиткового мінімуму (3233 гривень), перебуваючи таким чином "за межею бідності". Ця цифра становить приблизно 12 млн осіб.

Нагадаємо, новий рік принесе українцям відчутне підвищення тарифів. Голова НКРЕКП Оксана Кривенко у соцмережі Facebook написала, що середній відсоток зростання не перевищить відсоток збільшення вартості газу – 23,5%.

Як повідомляв Знай.uа влада погрожує залишити українців без пенсій: здавалося б, куди гірше.

Знай.uа писав, газовий полон: українцям назвали нову фантастичну цифру, в це важко повірити.