Вам не подобається ваша субсидія? Деяким, хто її повинен отримувати за законом, взагалі не дали. Органи соціального захисту відмовляють вимушеним переселенцям з Донбасу в послугах надання субсидій на оплату ЖКП. Ситуація загострюється відразу в декількох областях.

Про це стало відомо завдяки заяві юриста правозахисного об'єднання "Радник з питань ВПЛ" Ірини Лоюк.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

За інформацією юриста найчастіше переселенцям відмовляють надати держдопомогу, аргументуючи відмову відсутністю у громадянина офіційних доходів. На думку державних органів, в таких випадках, визначити реальні доходи особи неможливо.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Проблеми з отриманням субсидій виникають також у переселенців, які були розміщені в модульних містечках. Як зазначається, згідно закону такий тип житла не вважається житловими приміщеннями. Тому постанова про надання державної допомоги на таких громадян не поширюється і найближчим часом ця частина переселенців залишатиметься без субсидій.

Варто нагадати, що український уряд у зв'язку з реформою Міністерства соціальної політики створив спеціальну Державну соціальну службу. Зараз вже відомо, що новостворена Держсоцслужба виконуватиме роль центрального органу виконавчої влади і спрямовуватиме свою діяльність на реалізацію державної політики у сфері соціального захисту і захисту прав дітей. Крім того, вона здійснюватиме державний контроль під час надання соцдопомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська міська влада має намір закрити програму "Картка киянина", так як термін дії договорів, на підставі яких діяла програма, закінчиться в кінці 2018 року, а їх автоматична пролонгація не передбачається.

Нагадаємо, дві платіжки за світло: що постачальники електроенергії придумають далі.

Як повідомляв Знай.uа опалення - не остання біда: з Нового року українці заплатять більше ось за що.

Знай.uа писав, у Гройсмана пообіцяли українським пенсіонерам справжнє пекло: ще 7 років.