Головна ялинка України посіла перше місце в рейтингу кращих різдвяних ялинок Європи, складеного сайтом "European Best Destinations".

Друге і третє місця в рейтингу зайняли різдвяні ялинки в Вільнюсі та Римі. Про це пише видання "Хвиля".

"Столиця України - ідеальне місце для мандрівників, які шукають автентичність, сніг, традиції. В Києві не одна, а кілька різдвяних ярмарків. Ви можете помилуватися однією з найкрасивіших ялинок в Європі на Софійській площі", - відзначають автори рейтингу.

Слід зазначити, що на фотографії зображена новорічна ялинка 2016/17 на Софійській площі. Нову ялинку урочисто відкрили в Києві 19 грудня.

Рейтинг, до якого увійшли 16 міст, складається на основі відгуків туристів з усього світу, які проголосували за найкрасивіші різдвяні ялинки.

Нагадаємо, головну ялинку України урочисто засвітили у День святого Миколая, 19 грудня, на Софійській площі в Києві. Відкриття святкувань супроводжувалося яскравим салютом та феєрверками.

До слова, цьогоріч 25-метрову ялинку прикрашає понад 1,5 тисячі іграшок і 3 км гірлянд з тисячами яскравих ліхтариків холодного білого кольору, деякі з яких виконані у формі кристалів. Прикраси на головній ялинці України мають незвичну форму, адже їх зробили максимально схожими до дивовижних звірів, які малювала Марія Приймаченко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, мер Києва Віталій Кличко взяв участь у церемонії запалювання вогнів на головній новорічній ялинці на Софійській площі у Києві. У церемонії також взяла участь дружина президента Марина Порошенко.

Також Знай.ua писав, новорічна ялинка на Софійській площі в Києві нижча за торішню. Вона більше не буде мати такі величезні розміри, як це було раніше, адже її переміщення є надзвичайно складним та створює безліч транспортних проблем