День енергетика

Це професійне свято для всіх працівників енергетики, яка охоплює вироблення, передачу і збут теплової та електричної енергії. Саме робота цих людей забезпечує комфорт і тепло з наших будинках, офісах, школах і лікарнях. Зараз цей день відзначається в кількох країнах пострадянського простору: в Україні, Росії, Киргизстані, Вірменії, Білорусі.

День працівників дипломатичної служби України

Кожен рік відзначають цей день, 22 грудня, який встановили Указом Президента в 2005 році через важливість ролі працівників дипломатичної служби України. Вибрали саме цей день, тому що в 1917 році створили в Уряді УНР Генеральний секретаріат міжнародних справ.

Свято це для дипломатів, співробітників дипломатичних місій, посольств і консульств України. Давні традиції зовнішньополітичної служби України засновані на досвіді в дипломатії Київської Русі, яка підтримувала прекрасні стосунки з багатьма державами. Особливе розгалуження ці відносини набули при Ярославі Мудрому, а коли древя держава розпалася українська дипломатія продовжувала існувати в Козацький період.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Коли в 1991 році прийняли Акт про незалежність країни, у МЗС з'явилися нові завдання, щоб Україну визнали в міжнародному співтоваристві і щоб встановити нові дипломатичні відносини.

Православні свята:

  • Преподобного Стефана Новосіятеля.
  • Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці.
  • Ікони "Несподівана Радість".
  • Різдвяний піст.

Анна Темна

Сьогодні православні вшановують святу Анну — мати Діви Марії, оскільки саме в цей день вона зачала Богородицю. Особливу увагу сьогодні приділяли погоді, можна було дізнатися якою вона буде в наступному році. А вагітні жінки повинні були в цей день постити, не сваритися з людьми і не потрапляти на очі хворим і калікам. Також Анну Темну вважали своїм святом і пасічники.

Іменини

Олександр, Анна, Василь, Володимир Степан

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині