Адвент (від лат. adventus — пришестя) — це передріздвяний час, період, до якого приурочені численні обряди і звичаї. Адвент — час очікування Різдва Христового.

Перша письмова згадка про чотиритижневий період підготовки до Різдва виявлено в 6 столітті (в 524 році), коли Синод єпископів у Лериді заборонив весільні урочистості, починаючи з самого Адвенту і до Богоявлення.

Четверта неділя Адвенту

Відомо, що Адвент включає в себе 4 неділі, а точніше 3 повні тижні з додаванням від 1 до 6 днів в залежності від того, на який день тижня припадає Різдво. Варто уточнити, що всі неділі в грудні до Різдва прирівняні за своєю значимістю до важливих католицьких свят, і якщо на неділю Адвенту випадає інше свято, то воно автоматично переноситься на понеділок.

Четверта неділя Адвенту 2018: традиції дня

Йому передують перша і друга неділі, які наповнені відповідними звичаями. За звичаєм віруючі католицької церкви в цей день запалюють перші три свічки і приєднують останню — Ангельську Свічку. Вона символізують останнє пришестя Спасителя у славі з усіма Ангелами, щоб взяти всіх істинно віруючих з собою на небеса.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Четверта неділя Адвенту

Прийнято вважати, що Вінок Адвента вперше з'явився в Німеччині. Люди зазвичай його роблять із ялинових гілок, які скріплюють дротом у кільце. На вінку потрібно встановити чотири червоні свічки — символ чотирьох неділь Адвенту, кожну неділю запалюють по одній із них.

У підсумку, в останню — четверту неділю Адвенту над ялиновим вінком будуть яскраво горіти всі свічки, що говорить про швидке настання Різдва. Втім, у багатьох країнах, наприклад, в Америці, не існує традиції запалювати свічки, там ялиновий вінок просто прикріплюють на двері будинку.

Чи перенесуть Різдво? - відповідь нового глави Православної церкви України Митрополита Єпіфанія дивіться в цьому відео: