День Міни

В цей день православні віруючі відзначають пам'ять мученика Міни Красномовного, який постраждав за віру на початку 4 століття разом зі святими Єрмогеном і Євграфом.

В давні часи наші предки вважали мученика Міну цілителем очних хвороб. Існує повір'я, що цей святий володів даром чудотворення і лікував людей із поганим зором. При цьому в народі знали, що Міна не тільки дає очам фізичне здоров'я, але і забирає з них пелену, що заважає відрізняти добро від зла, а правду – від брехні.

Святий мученик Міна

Таке повір'я пов'язане також з тим, що з дня святого Міни день починає прибувати – поки що непомітно, але вірно. «Зі святого Міни — темрява нас повз», – селяни говорили з цього приводу. Також наші предки додавали, пам'ятаючи про здібності святого зцілювати очні хвороби: «Зі святого Міни — з очей полуда».

Четверту неділю Адвенту

За звичаєм віряни католицької церкви в цей день запалюють перші три свічки і приєднують останню — Ангельську Свічку. Вона символізує останнє пришестя Спасителя у славі з усіма Ангелами, щоб взяти всіх істинно віруючих з собою на небеса.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Прийнято вважати, що Вінок Адвента вперше з'явився в Німеччині. Люди зазвичай його роблять з ялинових гілок, які скріплюють дротом у коло. На вінку потрібно встановити чотири червоні свічки — символ чотирьох неділь Адвенту, кожну неділю запалюють по одній із них. У підсумку, в останню — четверту неділю Адвенту над ялиновим вінком будуть яскраво горіти всі свічки, що говорить про швидке настання Різдва.

День пам'яті святителя Іоасафа

У неділю, 23 грудня, православний світ згадує набуття чесних мощей святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, чудотворця. Прославлення єпископа Іоасафа Бєлгородського відбулося в 1911 році. Народне шанування святителя Іоасафа почалося відразу після його поховання.

святитель Іоасаф

Іменини в цей день

Олександр, Олександра, Олексій, Анатолій, Ангеліна, Анна, Григорій, Євген, Євдокія, Іван, Костянтин, Лаврентій, Михайло, Микола, Петро, Сергій, Степан, Тетяна, Фекла, Хома, Яків.