Більшість громадян України, а конкретніше 68.4%, планують зустріти наступаючий Новий рік в домашній обстановці, про що розповіла прес-служба Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг", повідомляє УНН.

З проведеного опитування випливає, що переважна більшість українців у новорічну ніч не покинуть своїх будинків, ще 10.9% планують зустріти його в гостях у друзів, 4.8% - спільно з родичами, а 3.2% - будуть святкувати в ресторані, кафе або клубі. Охочих зустріти свято на центральній площі міста біля ялинки зовсім небагато – всього лише 0.8% опитаних, при цьому стільки ж тих, хто планує відправитися в інше місто України. Мешканців України, хто на новорічні свята поїде за кордон нарахували 0.3%.

Знайшлося місце і трудоголікам – 0.7% будуть зустрічати 2019 рік, не відриваючись від роботи, а 2.4% взагалі не планують його святкувати.

Уточнюється, що перераховані дані отримані шляхом всеукраїнського опитування громадської думки, яке проводилося в період з 6 по 13 грудня 2018 року Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременко шляхом особистого інтерв'ю. В процесі було опитано 2031 осіб, вік яких понад 18 років.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тим часом підготовка до Нового року набирає обертів, і українці гарячково планують, куди ж гайнути на святкування. Досвідчені туристи подбали про це заздалегідь і забронювали номери в готелях великих міст України ще у вересні.

Казковий і незабутній Новий рік у Львові запам'ятається ще й високими цінами – за житло в новорічну ніч доведеться викласти до 10 тис. грн., номер в готелі – до 6 тис. грн. Що стосується Одеси, то готель обійдеться понад 3 тис. грн. в добу. Київ не поступається і готель в ніч на Новий рік зажадає від вас до 12 тис. грн.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що дієтологи поділилися з українцями кращими корисними стравами.

Як повідомляв портал "Знай.uа": прийнято вважати, що всі бажання, загадані в новорічну ніч, збуваються – про що попросити в 2019, щоб все обов'язково збулося.

ТакожЗнай.uа" писав, що відомі кілька рецептів, які зроблять новорічний стіл яскравим і смачним.