В 2019 році мінімальна пенсія в Україні зросте двічі – з 1 липня та з 1 грудня. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час прес-конференції за підсумками роботи міністерства в 2018 році, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Чиновник зазначив, що з 1 січня 2019 року слід очікувати підвищення мінімальної пенсії для осіб зі стажем роботи понад 30 років для жінок і 35 років – для чоловіків, віком від 65 років у розмірі 172 грн. Таким чином, мінімалка буде становити 1669 гривень.

Міністр підкреслив, що планується підвищення мінімальної пенсії за віком також і для інших пенсіонерів: з липня мінімум збільшиться до 1564 гривень, після чого з 1 грудня – до 1638 гривень.

Незадовго до цього влада анонсували невиплату подвійної пенсії в грудні, оскільки законопроект "Про внесення змін до бюджету Пенсійного Фонду на 2018 рік" не передбачає авансування пенсійних виплат за січень наступного року. В Україні пенсії перераховуються щомісяця в період з 4 по 25 число. В останні роки прижилася практика виплат пенсій за січень в грудні тим громадянам, яким пенсія приходить в новорічні свята.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Таким чином, попередніми виплатами Кабінет міністрів України знижував витрати на наступний рік. При цьому значне зростання витрат державного бюджету в останній місяць є причиною прискореної інфляції, а фіскальний ажіотаж призводить до створення додаткового тиску на гривню.

До інших "веселих" новин напередодні Нового року можна додати і ймовірне відключення гарячої води у багатьох містах України. Заборгованість водоканалів нікуди не дівається, а в наступному році вони повинні будуть давати передоплату у розмірі 100% постачальників електрики, згідно з новим законодавством.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Україні планується введення талонів на продукти харчування, призначених для малозабезпечених та соціально незахищених осіб.

Як повідомляв портал "Знай.uа": черговий транш у кілька мільярдів доларів надасть ще більший вплив на економіку України – чого слід очікувати простому українцю.

ТакожЗнай.uа" писав, що українською владою планується внесення змін до нарахування субсидій, що, як вже прийнято, не на користь простим громадянам.