Історія свята

Для католиків, і для православних, Різдво – одне з найбільших і найважливіших свят. Але католики сильніше відзначають саме Різдво, а не Новий рік, як ми. Тому є безліч різних традицій і прикмет для цього дня.

Коріння Різдва дуже глибоко йдуть в століття. Свято відноситься до древньої ще дохристиянської культури. Багато традицій приросли до цього свята ще з язичництва, адже людям було складно відмовлятися від них. Вперше про Католицьке Різдво йдеться в 4-му столітті. Зараз католицьке Різдво відзначають більше 145 країн, серед яких: Бельгія, Єгипет, Кіпр, Куба, Марокко, Нідерланди, США, Азербайджан і багато інших.

Традиції свята

Свято неймовірно важливе і грає велике значення. До свята готуються заздалегідь, а з 20 грудня починають посилено готуватися. При цьому піст і покаяння в гріхах відбувається ще за місяць, цей період називається Адвентом.

Як і в легенді, про народження Ісуса говорить перша зірка на небі ще 24 грудня, в Святвечір. Відбувається нічна служба вігілія, яка проходить дуже урочисто. Свято відзначають 8 днів з 24 грудня по 1 січня. Через кількість днів цей період називається октавою.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

У ресторанах не відзначають, зазвичай проводять дні з сім'єю, а кожен день присвячений апостолам і великомученикам. Прийнято поститися і читати молитви.

  • 26.12 – День пам'яті Св. Стефана;
  • 27.12 – апостола Іоанна Богослова;
  • 28.12 – Св. Безневинних Немовлят Віфлеємських;

За давньою традицією дітей католики благословляють 24-25 грудня, тому що за переказом цар Ірод убив всіх немовлят чоловічої статі.

В передостанній днем згадують про Марію та Йосипа, батьків Ісуса, а в останній день – День Пресвятої Богородиці.

В Україні у 2018 році Католицьке Різдво відзначається 25 грудня. Воно включено в офіційні свята країни з 2017 року.

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині