У 2019 році податкова проведе понад 6 тисяч перевірок приватних компаній.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що найбільшу кількість запланованих перевірок очікується у компаніях, які розташовуються у Київській, Харківській та Одеській областях.

Крім того відзначається, що найчастіше перевірятимуть компанії, які займаються транспортом, оптовою та роздрібною торгівлею.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Також планові перевірки чекають на компанії, які мають критерії ризику, визначені наказом Міністерства фінансів України. Зокрема, до них відносяться:

  • Компанії, які мають рівень сплати податку на прибуток нижчий за рівень сплати по відповідній галузі;
  • Компанії, які мають рівень сплати ПДВ нижчий за рівень сплати по відповідній галузі;
  • Компанії, які задекларували від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток;
  • Компанії, які мають відносини з контрагентами, що знаходяться в розшуку, ліквідовані або збанкрутували;
  • Компанії, які мають розбіжності з податкових зобов’язань та податкового кредиту.

В наказі також сказано, що крім основного списку підозрілих компаній ДФС також перевірятиме їх підрозділи, дочірні підприємства та контрагентів.

Разом з тим варто відзначити, що ресторанний бізнес в Україні далекий від дотримання норм законодавства, податківці виявили численні порушення та зафіксували декілька фактів незаконної діяльності підприємців.

У повідомленні сказано, що податківці у 2018 році провели понад 1,6 тисячі фактичних перевірок ресторанів, кафе та інших місць масового відпочинку, виявивши в кожному випадку порушення.

"У всіх випадках встановлено порушення вимог чинного законодавства, за які до суб'єктів господарювання застосовано 20,6 млн грн штрафних санкцій", - йдеться в повідомленні.

ДФС під час перевірок встановила 606 фактів неоприбуткування готівкових коштів (11,4 млн грн штрафних санкцій), 391 факт торгівлі алкоголем і тютюновими виробами без відповідної ліцензії (5,7 млн ​​грн штрафів), 302 факти незастосування реєстраторів розрахункових операцій при проведенні платежів за готівку (0,2 млн грн штрафів).

Нагадаємо, Рева наобіцяв українцям "соціальний рай" у новому році, дивіться цифри.

Як повідомляв "Знай.ua", черговий транш МВФ змінить життя українців докорінно.

Також "Знай.ua" писав, що українцям пояснили, як новий договір з МВФ відіб'ється на зарплатах.

Чи вдасться ще одному очільнику фіскальної служби втекти від правосуддя