У наступному календарному році зростання зарплати для державних службовців буде обмежено.

Про це йдеться в Меморандумі про співпрацю України і МВФ.

Зокрема, у підписаному меморандумі йдеться про обмеження зростання заробітніх плат для всіх працівників бюджетної сфери у 2019 році.

"Для створення достатнього фіскального простору для витрат, пов’язаних з безпекою, і необхідних інвестицій в інфраструктуру, заробітна плата державних службовців залишатися на рівні 2018 року, а середній зріст заробітної плати працівників бюджетного сектора в 2019 році буде обмежено 9,4 відсотками, тоді як мінімальну місячну заробітну плату було підвищено на 12% до 4173 грн", – йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

У той же момент у документі передбачається вагоме збільшення пенсій. Зокрема, мова йде про індексацію виплат для військових та за багатьма іншими спеціальностями.

"Таким чином, пенсійні виплати, в тому числі для військових та за іншими спеціальними пенсійними програмами, буде збільшено в середньому на 8,5 відсотка, відповідно до прийнятого в 2017 році законом про пенсійну реформу", – сказано в Меморандумі.

Разом з тим варто відзначити, що міжнародний валютний фонд спрогнозував значне зростання реального ВВП України протягом наступних двох років.

За інформацією Фонду, економіка України може зрости з нинішніх 3,447% до 4,433% у 2020 році.

Відзначається, що за підсумками нинішнього року, зростання реального ВВП очікується на рівні 3,447% проти 3,5%, які експерти Фонду прогнозували ще у жовтні поточного року.

У той же час показник економіки у 2019 році зупиниться на рівні 3,916%, а також 4,433% в 2020 році.

Разом з тим варто відзначити, що Україна має отримати перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів США за новою програмою допомоги stand-by.

Загальна сума допомоги складає 3,9 млрд доларів. Крім того, має відбутися перегляд виконання програми для виділення наступних виплат кожні півроку.

Нагадаємо, транш від МВФ змінить курс долару.

Як повідомляв "Знай.ua", МВФ підкине грошенят Україні.

Також "Знай.ua" писав, що МВФ прийняв доленосне рішення по Україні напередодні Нового року.

Як працюють транші МВФ