Стало відомо, що Національний банк прогнозує за результатами 2018 року рекордний показник прибутку банківської системи України, за термін понад 10 років.

Про це заявила перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова в ході брифінгу в понеділок, 17 грудня.

"За результатами 2018 року сектор отримає прибуток. І, за нашими попередніми оцінками, цей прибуток може стати рекордним за більш ніж 10 років",- повідомила Рожкова.

Катерина Рожкова

При цьому чиновниця додала, що за останні 10 місяців українські банки отримали близько 15 мільярдів гривень прибутку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Ми прогнозуємо, що прибутковість банківського сектора буде зростати і в наступному році. В першу чергу, це пов'язано із завершенням роботи щодо очищення балансів - за визнанням поганих кредитів, формування резервів, докапіталізації. У майбутньому значних витрат на резерви ми не передбачаємо", - уточнила Рожкова.

Раніше повідомлялося, що НБУ сподівається на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення допомоги і очікує надходження траншу до 25 грудня 2018 року.

Голова НБУ Яків Смолій зазначив, що сума першого траншу, згідно очікуванням Нацбанку, складе 1,4-1,9 мільярдів доларів. Однак остаточна сума буде відома тільки після засідання ради директорів.

Як відомо, 5 грудня Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму про співпрацю між Україною і Міжнародним валютним фондом. Тепер 14-місячну програму stand-by має затвердити Рада МВФ.

Нагадаємо, що нещодавно НБУ випустив сувенірну неплатіжну банкноту "Сто гривень" за зразком банкноти відповідного номіналу, яку було введено в обіг 17 жовтня 1918 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний "Ощадбанк" попередив клієнтів про шахраїв. Вони розсилають СМС-повідомлення з метою виманити особисті дані і гроші. Шахраї представляються співробітниками банку.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого 2019 року українці зможуть перераховувати валюту зі своїх карткових рахунків за кордон без обмежень.