Національний банк України ввів в обіг оновлену банкноту номіналом 20 гривень. Цей зразок 2018 року отримав новий дизайн, а аткож удосконалену систему захисту.

Про це повідомили на офіційному сайті регулятора та продемонстрували купюру.

"Починаючи з сьогоднішнього дня, 20-гривнева банкнота нового зразка є законним платіжним засобом й обов'язкова до приймання за номінальною вартістю всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України", - пише джерело.

Представники НБУ додали, що нова двадцятка буде перебувати в обігу одночасно зі старими банкнотами зразка 2003 року. Обмінювати старі гроші на нові не потрібно.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

гривні

"Українці зможуть розраховуватися одночасно банкнотами зразка 2003 і 2018 років необмежений період часу. Новими банкнотами Нацбанк буде заміняти зношені та пошкоджені банкноти зразка 2003 року", - зазначив директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

За його словами, перша партія оновлених банкнот в кількості більш п'ять мільйонів штук вже розподілена між підрозділами Нацбанку в регіонах.

гроші

Всього в цьому році буде надруковано близько 60 млн банкнот номіналом 20 гривень.

За станом на 1 вересня 2018 в готівковому обороті України перебувало близько 125 млн банкнот номіналом 20 гривень на суму майже 2,5 млрд гривень (близько 4,4% від загальної кількості банкнот в готівковому обігу).

Дивіться: Чого чекати від курсу долара до кінця 2018 року

Нагадаємо, курс гривні у 2018 році виявився міцнішим, ніж припускали в Кабінеті міністрів, коли укладали бюджет. Однак нацвалюту не мине девальвація і у найближчі місяці долар знову зробит стрибок.

Як повідомляв портал Знай.ua, Нацбанк повідомив про зміни щодо валютних операцій.

Також Знай.ua писав про те, що ціни на пальне змусять більшість українців ходити пішки.