Прийшов час відкривати всі карти, власне, що і зробив Міжнародний валютний фонд. В МВФ заявили, що світовий борг в 2017 році перед фондом досяг рекордних 184 трлн доларів.

Про це стало відомо завдяки офіційним даним МВФ.

МВФ
МВФ

"Це еквівалентно 225% глобального ВВП. У середньому світовий борг в даний час перевищує 86 тисяч доларів в розрахунку на людину, що більш ніж в 2,5 рази перевищує середній дохід у розрахунку на душу населення", - відзначають в МВФ.

Ревізори МВФ в Україні
Ревізори МВФ в Україні

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Так, в топ-3 найбільших позичальників входять Китай, США та Японія. На ці країни припадає більше половини обсягу глобальних боргів, що перевищує їх частку в загальносвітовому виробництві, наголошується в повідомленні фонду. Варто зазначити той факт, що МВФ враховує у своїх розрахунках дані зі 190 держав.

Варто нагадати, що через різке падіння вартості основних сировинних продуктів, експерти Міжнародного валютного фонду прогнозують настання світової фінансової кризи. Цю інформацію повідомив заступник голови Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон.

За словами Ліптона, насамперед, криза торкнеться тих країни, які займаються продажем сировини. Як всім відомо, Україна в їх число теж входить, так як більшу частку в експорті займає метал і зерно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національний банк України сподівається на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення допомоги і очікує надходження траншу до 25 грудня 2018 року. Про це заявив глава Нацбанку Яків Смолій на прес-брифінгу в четвер, 13 грудня.

"Засідання ради директорів МВФ заплановано на 18 грудня, де розглядатиметься українське питання. Ми очікуємо на позитивне рішення за програмою stand-by замість діючої сьогодні програми EFF і очікуємо, що черговий транш надійде після прийняття рішення до 25 грудня", - повідомив Смолій.

Нагадаємо, Україна отримала багатомільйонний транш від ЄС: що це означає для простих людей.

Як повідомляв Знай.uа доля українців вирішиться зовсім скоро: названо дату кредитної кабали.

Знай.uа писав, ярмо на багато століть: з'ясувалося, скільки ми з вами повинні віддати МВФ.