Зростання мінімальної заробітної плати на 12,1% повинно спровокувати зростання курсу долара. Але експерти запевняють, що валюта не піднімається вище 30-32 гривні в 2019 році завдяки підтримці МВФ. Про це пише 24 каналу зі слів експерта з інвестицій та прогнозированиям European Analytical Centre Вадима Бардася.

За його словами, найближчим часом в українській економіці буде спостерігатися стабільне зростання доларової пропозиції на міжбанківському валютному ринку - завдяки збільшенню грошових переказів та експорту.

"Деякі ризики вносить завершення бюджетного періоду і вже традиційне зростання грошової маси в кінці року. Однак, ситуація на валютному ринку повністю контролюється Нацбанком. І будь-які ситуативні коливання будуть вчасно урівноважуватися за рахунок золотовалютних резервів",- зазначив експерт.

Експерт запевняє, що рівень інфляції буде триматися в районі 5-7%. Однак реальне знецінення гривні може прискоритися до 10-15% річних, через збільшення розміру тіньової економіки.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Українці
Українці

Раніше повідомлялося, що Київський центр зайнятості склав перелік найбільш високооплачуваних і дефіцитних професій у столичному регіоні нинішньої осені. Підприємці готові "обсипати грошима" головних консультантів (37 тис. грн.), фінансових і маркетингових директорів - 20 тис. грн.

Цю інформацію повідомляє "ХВИЛЯ".

Найцікавіше, що, наприклад, монтажник систем кондиціонування і вентиляції запросто може розраховувати на зарплату цілого фіндиректора – таким фахівцям готові віддавати 19 тис. грн. на руки в місяць.

Українці
Українці

Охоронець дитячого садка може розраховувати на таку ж зарплату, як у директора - 17 тис. грн. Лише трохи менше (14-15 тис. грн.) зараз платять за будівельними спеціальностями: монтажникам, електрикам і слюсарів.

Нагадаємо, що в листопаді 2018 року 43% жителів України заявили, що взагалі не мають заощаджень.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", до кінця 2018 року українцям підвищать мінімалку.

Раніше портал "Знай.ua" писал, що українцям пояснили, що потрібно зробити, щоб стати банкрутом цілком законно.