Котирування гривні до долара на закритті міжбанку сьогодні встановилися на рівні 27,64 - 27,66 гривні за долар.

Про це повідомляє "Хвиля"

Наразі вже відомо, що станом на 16:59 середні курси валют на міжбанку були наступними:

Долар США - 27,64 - 27,66 гривні;

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Євро - 31,59 - 31,61 гривні;

Російський рубль - 0,4084 - 0,4090 гривні.

Відзначається, що сьогоднішні котирування гривні на міжбанку зупинились на рівні 27,73 - 27,75 гривні за долар.

Проте НБЦ зміцнив офіційний курс національної валюти по відношенню до долару на 4 копійки, встановивши його на 19 грудня на рівні 27,84 гривні.

Разом з тим варто відзначити, що МВФ прийняв доленосне для України рішення відкрити нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by.

Загальний розмір коштів за програмою – 3,9 млрд доларів. Перший транш обсягом 1,4 млрд доларів повинен надійти в Україну до 25 грудня.

"Кошти вже надходять в бюджет України і допомагають нам забезпечити макрофінансову стабільність, а це особливо важливо напередодні складного виборчого року", – наголосила міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Крім того варто відзначити, щотало відомо, що Національний банк прогнозує за результатами 2018 року рекордний показник прибутку банківської системи України, за термін понад 10 років.

"За результатами 2018 року сектор отримає прибуток. І, за нашими попередніми оцінками, цей прибуток може стати рекордним за більш ніж 10 років",- повідомила Рожкова.

При цьому чиновниця додала, що за останні 10 місяців українські банки отримали близько 15 мільярдів гривень прибутку.

"Ми прогнозуємо, що прибутковість банківського сектора буде зростати і в наступному році. В першу чергу, це пов'язано із завершенням роботи щодо очищення балансів - за визнанням поганих кредитів, формування резервів, докапіталізації. У майбутньому значних витрат на резерви ми не передбачаємо", - уточнила Рожкова.

Нагадаємо, в Україні знищать десятки банків.

Як повідомляв "Знай.ua", експерт розповів, куди "потягне" долар найближчим часом.

Також "Знай.ua" писав, що стало відомо, скільки нам з вами доведеться віддати МВФ.

Україна отримає кредит від МВФ