Через різке падіння вартості основних сировинних продуктів, експерти Міжнародного валютного фонду прогнозують настання світової фінансової кризи.

Цю інформацію повідомив заступник голови Міжнародного валютного фонду Девід Ліптон, передає "ХВИЛЯ".

За словами Ліптона, насамперед, криза торкнеться тих країн, які займаються продажем сировини. Як всім відомо, Україна в їх число теж входить, так як більшу частку в експорті займає метал і зерно.

Девід Ліптон

Як зазначили у Фонді, від потенційного удару кризи не застраховані навіть великі економіки, та й сам МВФ.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Як ми вже говорили, «полагодьте дах, поки світить сонце». Як і багато хто з вас, я бачу грозові хмари і боюся, що робота щодо запобігання криз не завершена". Девід Ліптон

Також у Фонді підрахували, що в середньому світовий борг у розрахунку на людину зараз становить близько $86 тисяч, що більш ніж в 2,5 рази перевищує середній дохід у розрахунку на душу населення.

Зараз лідерами за світовими позиками є США, Китай і Японія.

У зв'язку з торговою війною, зростання світової економіки постійно сповільнюється. Ліптон попередив, що стійкий торговельний конфлікт між США і Китаєм, швидше за все, викличе "далекосяжні і довгострокові наслідки" для світової економіки.

За словами заступника голови Міжнародного валютного фонду, риторика президента США Дональда Трампа може спонукати Китай захистити свою економіку від решти світу.

Дональд Трамп

Нагадаємо, що Національний банк України сподівається на позитивне рішення ради директорів Міжнародного валютного фонду з питання виділення допомоги і очікує надходження траншу до 25 грудня 2018 року.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 11 грудня Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі €500 млн.

Також портал "Знай.uа" писав, що до 10 грудня Україна взяла на себе обов'язки остаточно виконати всі попередні домовленості для затвердження нової програми.