В 2019—2020 роках Україні необхідно виплатити близько $ 12 млрд за зовнішніми боргами, включаючи відсотки. Про це повідомив голова Національного банку України Яків Смолій в інтерв'ю Vox Ukraine.

За його словами, співпраця з МВФ є необхідною, щоб Україна змогла розплатитися з мільярдними боргами.

МВФ
МВФ

"2019 критично важливий: вибори президентські, і парламентські, плюс у нас накладається графік істотних платежів Уряду за зовнішнім боргом. У 2019—2020 рр. Україна повинна виплатити за зовнішнім держборгом близько 12 млрд доларів, включаючи відсоткові платежі", - підкреслив він.

Як зазначає Смолій, країна не має доступу до інших каналів фінансування, крім програми МВФ, у неї немає коштів Європейського Союзу, Світового банку.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

"Тому пропозиція підписати нову програму з МВФ економічно обґрунтована" — сказав глава Нацбанку.

У НБУ очікують, що Міжнародний валютний фонд розгляне питання про виділення Україні кредиту до католицького Різдва, тобто до 25 грудня.

"Це залежить від рішення ради директорів МВФ", - уточнив Смолій.

Раніше ми писали, що міжнародний валютний фонд погодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by обсягом 3,9 млрд дол., яка підлягає затвердженню Радою директорів Фонду.

Тепер виконавча рада Міжнародного валютного фонду очікує прийняття Верховною Радою державного бюджету України на 2019 рік і підвищення тарифів на опалення для затвердження нової 14-місячної програми.

Глава Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні заявив, що виконавча рада МВФ очікує від України необхідних дій.

"Сьогодні виконавчий рада очікує проведення попередніх дій, до яких відносяться прийняття парламентом бюджету на 2019 рік і підвищення тарифів на опалення, як це було обумовлено раніше", - сказав Райс.

Нагадаємо, в МВФ для України намалювали формулу щастя, як буде працювати схема.

Як повідомляв Знай. ua, Путін взяв "шефство" над фігурантом скандалу з грошима ЄС, хто б сумнівався.

Також Знай. ua писав, що розсекречений ще один розвідник Путіна.