Європейська комісія схвалила рішення про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро в рамках траншу програми макрофінансової допомоги ЄС. З урахуванням цього траншу загальна сума макрофінансової допомоги ЄС досягла € 3,3 млрд.

Це особисто підтвердив віце-президент ЄК Валдіс Домбровскіс:

"Це рішення прийнято у вирішальний момент, коли Україна стикається з новою агресією з боку Росії і потребує солідарності зі своїми друзями по всьому світу", - зазначив він.

Українська влада трактує цей крок, як "дуже важливу підтримку Євросоюзу в умовах останніх викликів з боку російського агресора". При цьому в офіційній заяві Єврокомісії наголошується, що рішення про першу виплату програми схвалено, так як Україна виконала всі необхідні умови.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

А саме: активізація боротьби з корупцією, підвищення прозорості реєстрів компаній, підвищення передбачуваності податкової середовища і зміцнення управління державними підприємствами.

Також в ЄК зазначили важливість досягнення Києвом домовленості з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про нову програму кредитування.

"ЄС продовжить роботу з українською владою за своєю порядку денному реформ, в тому числі в тих областях, які пов'язані з черговим траншем програми макрофінансової допомоги. До них відносяться подальші заходи в боротьбі з корупцією, а також досягнення прогресу в справі створення Вищого антикорупційного суду України , управління державними фінансами, продовження реформ енергетичного і банківського секторів і реформи в галузі соціальної політики ", - підкреслили в ЄК.

Дивіться: У лічені тижні Україна отримає макрофінансову допомогу ЄС та кредит МВФ

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд анонсував можливе схвалення нової програми співробітництва із Україною після детального вивчення бюджету держави на 2019 рік. Як повідомляв "Знай.ua", з 2019 року українці будуть отримувати субсидії реальними грошима. Також "Знай.ua", депутати розкритикували "освітній" бюджет Києва на 2019 рік.