Після здешевлення ввозу до України електроавтомобілів, їх кількість зросла. Стало відомо, звідки та за скільки везуть транспортні засоби до нашої країни.

Що змінилось?

Новий закон скасував сплату ПДВ з імпорту електрокарів. Нові правила діятимуть не до кінця 2018 року, їх продовжили до 2022 року.

Водночас акциз буде сплачуватися відповідно до нового закону про євробляхи: 1 євро за 1 кВт ємності електричного акумулятора, - пише "БізнесЦензор".

Скільки електрокарів завезли до України?

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В січні-вересні 2018 року в Україну імпортували 4100 електромобілів. Загальна митна вартість імпортованих електрокарів становила $49,8 млн.

Це майже в два рази більше, ніж за весь 2017 рік. А в 2016 їх завезли втричі менше, ніж цьогоріч. І цифри лише ростуть.

Географія імпорту електромобілів в Україну в січні-вересні 2018 року

60% електромобілів було завезено із США. З Німеччини та Японії – по 10% від загального обсягу імпорту електромобілів. З Південної Кореї та Франції було завезено в Україну 5% та 4% автомобілів відповідно.

Також у цьому році багато авто імпортували з Китаю, Мексики, Канади та Великої Британії.

Що обирають українці

Найпопулярнішою маркою автомобіля на електротязі в Україні є Nissan LEAF. Їх в січні-вересні було завезено 2245 штук. Це 55% від загальної кількості.

Ирохи менш популярність має знаменита TESLA. Ця марка відноситься до преміальних брендів автомобілів. Їх до нашої країни завезли всього 240 одиниць. Переважно це б/у автомобілі.

Третя позиція у ще однієї преміальної марки - BMW I3. Частка цих автомобілів від загального імпорту становила 5%.

Четверта та п'яте у Mercedes-Benz B250e та KIA Soul.

Нагадаємо, водіїв почнуть штрафувати за вміст багажника.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за останній місця оголошення про продаж нерозмитнених авто різко зросла.

Також Знай.ua писав, що власники євроблях припинили бунтувати. Готують до нової війни.

Дивіться: Майкл Щур про євробляхи