Міжнародний валютний фонд анонсував можливе схвалення нової програми співробітництва із Україною після детального вивчення бюджету держави на 2019 рік.

МВФ
МВФ

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард після переговорів з президентом України Петром Порошенко, передають ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що МВФ розгляне питання про схвалення нової програми співробітництва з Україною на засіданні Ради директорів уже найближчим часом, а конкретніше - після 10 грудня.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

У МВФ нагадали, що до 10 грудня Україна взяла на себе обов'язки остаточно виконати усі попередні домовленості для утвердження нової програми, після чого рада директорів обговорить надання програми stand by.

МВФ
МВФ

У МВФ також підкреслили, що український бюджет на 2019 рік залишив позитивне враження, тому співробітництво обіцяє бути плідним.

Окрім того Лагард зазначає, що не виключена можливість надання технічної допомоги від МВФ для зміцнення податкового адміністрування.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму і кредитної угоди про отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 1 мільярд євро.

"Президент України Петро Порошенко підписав Закон України" Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі до 1 мільярда євро) ", який був прийнятий Верховною Радою України від 8 листопада 2018 року", - повідомляє прес-служба глави держави.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Раніше Знай.uа писав про те, що стало відомо, скільки грошей отримає Україна від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках першого траншу за новою програмою. Ця сума становить півтора мільярда доларів, передає видання "Українські Новини".

Також Знай.uа повідомляв, що Міжнародний валютний фонд підтвердив, що не бачить жодних юридичних перешкод для продовження співробітництва з Україною в разі введення воєнного положення за рекомендацією РНБУ.