Президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію меморандуму і кредитної угоди про отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу в розмірі 1 мільярд євро.

"Президент України Петро Порошенко підписав Закон України" Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника та Європейським Союзом як кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу в сумі до 1 мільярда євро) ", який був прийнятий Верховною Радою України від 8 листопада 2018 року", - повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначили в прес-службі голови Української держави, ці угоди були підписані 14 вересня 2018 року в Києві у розвиток домовленостей президента з лідерами інститутів Євросоюзу за результатами саміту "Східне партнерство" 23 листопада 2017 року в Брюсселі і 20-го саміту Україна-ЄС 9 липня 2018 року в Києві.

Відзначається, що реалізація Меморандуму дозволить Україні залучити додаткові фінансові ресурси ЄС в сумі до 1 мільярда євро для їх подальшого направлення до державного бюджету.

Повідомляється, що умови Євросоюзу для надання кредиту Україні включають проведення державою деяких заходів з податкової і митної політики. Також в Європі вимагають від України посилення боротьби з корупцією, здійснення малої приватизації, впровадження корпоративного управління в державних банках. Від уряду очікують подальшого здійснення реформ в сферах енергетики, охорони здоров'я і соцзахисту.

Нагадаємо, напередодні в МВФ назвали умови для нового траншу Україні, який можна буде отримати до кінця 2018 року. Мова йде про затвердження держбюджету і підвищення тарифів на опалення з урахуванням ринкових змін.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВФ підрахували, скільки щорічно грошей забирає коррупція з бюджету країни.

Також "Знай.ua" писав, постпред МВФ назвав основні умови економічного зростання в Україні