У МВФ підрахували, скільки щорічно грошей забирає коррупція з бюджету країни. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Корупція в Україні щорічно забирає близько 2% ВВП. Про це представник МВФ під час презентації економічного огляду europe's Economic Outlook.

"Наша оцінка вартості корупції полягає в тому, що вона знижує ВВП приблизно на 2% в рік, якщо порівнювати з європейськими країнами", заявив Люнгман.

Крім того, якби Україна змогла зменшити рівень корупції, то це суттєво збільшило б економічне зростання країни.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

“Якщо б Україна знизила рівень корупції до середньоєвропейського, тоді економічне зростання не було б на рівні 3%, він був би 5%”, — сказав він.

Раніше повідомлялося, що Україну призведуть до позитивних економічних змін збалансована макроекономічна політика та практична реалізація реформ.

Про це з нездоровим "оптимізмом" заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман, пише портал "Политека".

Чиновник, який знає про реальне життя українців тільки статистики і графіків заявив, що збереження досягнутої макроекономічної стабільності необхідно для росту і процвітання України.

"Хороша макроекономічна політика за останні чотири роки допомогла знизити економічні диспропорції і вивести економіку України з складною рецесії. Центральний банк робить все можливе, щоб зосередитися на зниженні інфляції та забезпечення зовнішнього балансу. Уряд успішно скоротила бюджетний дефіцит, державний борг також почав скорочуватися", — розповів Люнгман.

Нагадаємо, у МВФ для України намалювали формулу щастя, як буде працювати схема. В МВФ забули зняти рожеві окуляри і продовжили обіцяти Україні процвітання.

Як повідомляв Знай. ua, Путін взяв "шефство" над фігурантом скандалу з грошима ЄС, хто б сумнівався. Син прем'єра Чехії переховувався в Криму.

Знай. ua писав, що розсекречений ще один розвідник Путіна. Шпигунський скандал в Європі розростається.