З 2019 року українці будуть отримувати субсидії реальними грошима. Таке рішення хоче прийняти Кабінет міністрів України.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України щодо субсидій.

“У проекті Державного бюджету на 2019 рік Уряд заклав достатньо коштів – 55 мільярдів гривень - для того, щоб українці вже з січня отримували «живі» гроші для оплати комунальних послуг. А все, що буде заощаджено завдяки розумному споживанню енергоресурсів, залишалося в сім’ї”, - йдеться у повідомленні.

Нині ж допомога держави щодо оплати житлово-комунальних послуг приходить безпосередньо на рахунки платників. З 1 січня наступного року ця допомога буде приходити на банківські рахунки людини, яка сплачує комунальні послуги. Мінсоцполітики також додає, що такий рахунок матиме спеціальний режим користування, тобто кошти з нього можна буде використовувати лише на оплату газу, електроенергії, тепла та води.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Монетизація буде розбита на три етапи. З 1 січня 2019 року «живі кошти» на банківський рахунок надходитимуть тим, хто вперше звертається за допомогою. Далі ж монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період. Другий етап розпочнеться з 1 травня. Останнім стане етап, коли кожен, хто отримує житлову субсидію чи пільгу, отримає її готівкою.

Нагадаємо, що українці по-новому отримуватимуть електроенергію. Споживачам тепер потрібно підписувати нові договори.

Раніше “Знай.ua” писав, що з Нового року українці отримають збільшену соцдопомогу. Зі зростанням прожиткового мінімуму, можна розраховувати на більші аліменти, допомогу по безробіттю і т.д..

Знай.ua” писав, що воєнний стан не перешкода: Гройсман знову втягує Україну в кредитну кабалу МВФ, не розплатимося і на тому світі.