За місяць розпочинається монетизація субсидій, тобто, економним українцям повернуть частину коштів, які вони можуть використати на будь-які цілі.

Міністерство соціальної політики України розробило проект постанови про монетизацію, яку розпочне вже у 2019 році.

Про це розповів голова директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко, - передає "Ліга".

платіжки

"Ми не змінюємо процедуру призначення субсидій. Одержувачу треба подати заяву в орган соціального захисту населення та дати дозвіл на обробку персональних даних банком. Потім відбувається електронний обмін інформацією між органом соціального захисту, Мінсоцполітики, банком та підприємством, яке надає послуг", - зазначив Музиченко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У Мінсоцполітики зазначили, що на кожного одержувача субсидій буде відкрито рахунок у банку, імовірно в Ощадбанку, куди зараховуватимуться кошти. За словами Музиченко, з цього рахунку гроші будуть списуватися для надання субсидій.

опалення

Кожен, хто претендує отримати з субсидій "живі" гроші, повинен звернутися до відділення банку та написати відповідну заяву.

українці

Нагадаємо, українці по-новому отримуватимуть електроенергію. Споживачам тепер потрібно підписувати нові договори.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям можуть перерахувати патіжки за комуналку та зменшити суми за газ.

Також Знай.ua писав про те, що з Нового року українці отримають збільшену соцдопомогу. Зі зростанням прожиткового мінімуму, можна розраховувати на більші аліменти, допомогу по безробіттю і т.д.

Дивіться: Як воєнний стан змінить життя простих українців