В українців з'явилась можливість платити за газ менше. Споживачам можуть перерахувати суми у платіжках за блакитне паливо за жовтень.

Як це зробити, пояснив заступник начальника департаменту енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк.

Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за природний газ.

комуналка

Споживачам детально пояснили, як усе зробити законним шляхом.

1. Зверніться до вашого газсбуту, напишіть скаргу та заяву щодо проведення перерахунку за жовтень місцяць. Це стосується природного газу.

2. Надішліть скаргу до Нацкомісії про порушення ліцензійних умов газсбутом / облгазом.

3. Сплатити рахунок за газ в тій частині / сумі, яка не заперечується.

газ

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наприклад, якщо в рахунку зазначений обсяг спожитого газу за лічильником в жовтні 100 м3, а з урахуванням коефіцієнта 103 м3, то оплатити ви повинні саме за 100 м3.

При цьому українці повинні звернутися до постачальника з відповідним поясненням. Зробити це можна у письмовій формі або за телеіоном.

опалення

Після отримання звернення, постачальник послуг повинен у термін, встановлений законодавством, надати споживачам пояснення або ж здійснити перерахунок платежу, де сума буде нижчою.

Нагадаємо, українцям пояснили, на які види субсидій вони можуть розраховувати у наступному році.

Як повідомляв портал Знай.ua, які пільги отримує майже половина населення України та як отримати у 2019 році.

Також Знай.ua писав про те, що громадянам детально пояснили, як в Україні законно стати банкротом та які документи потрібно зібрати.

Дивіться: Як вплине воєнний стан на соціальні виплати