У Міністерстві аграрної політики України заспокоюють, що 30-денний воєнний стан в країні не призведе до дефіциту продовольства, оскільки пропозиція продуктів значно перевищує попит.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк у своєму блозі, передає «Хвиля».

«Ми ведемо регулярну статистику щодо забезпечення регіонів основними продуктами харчування. Пропозиція продуктів значно перевищує попит, підстав для занепокоєння немає», — запевнив Мартинюк.

За його словами, 26 листопада працівники міністерства провели «чисто обивательський моніторинг ситуації» в роздрібних мережах у різних районах Києва і «не зафіксували атипових сплесків попиту – ніхто по 10 пачок солі додому не ніс».

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Продукції більш ніж достатньо за всіма базовими категоріями, і вона доступна в будь-який момент. А в разі спекулятивного зростання цін у нас є широкий інструментарій для їх гасіння», — зазначив перший заступник міністра.

Варто відзначити, що на підтвердження своїх слів Мартинюк опублікував баланси попиту і пропозиції за основними продуктами харчування.

Борошно пшеничне: очікуваний попит на листопад 2018 – січень 2019 становить 500,5 тисячі тонн, пропозиція ресурсу на цей період – 552,7 тисячі тонн. Профіцит.

Крупа гречана: очікуваний попит 25,4 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 35,3 тисячі тонн. Профіцит.

Свинина: очікуваний попит – 162,5 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 188,4 тисячі тонн. Профіцит.

М'ясо птиці: очікуваний попит 232,7 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 565 тисяч тонн. Профіцит.

Яйця курячі: очікуваний попит – 2,7 мільярда штук, пропозиція ресурсу – 4,3 мільярда штук. Профіцит.

Олія соняшникова: очікуваний попит – 137,3 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 973,7 тисячі тонн. Профіцит.

Цукор: очікуваний попит – 411,9 тисячі тонн, пропозиція ресурсу – 1,46 мільйона тонн. Профіцит.

Овочі борщового набору (сумарно картопля + буряк + капуста + цибуля + морква): очікуваний попит 2,42 мільйона тонн, пропозиція ресурсу – 14,9 мільйона тонн. Профіцит.

Нагадаємо, що всього за 12 місяців куряче м'ясо в наших магазинах зрівнялася в ціні з країнами Європи.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям пояснили, чому хліб з наших магазинів став смертельно небезпечним.

Також портал Знай.uа писав, як введення особливого стану та ескалація конфлікту на Азовському морі позначиться на наявність продуктів і на їх ціну.