Національний банк України (НБУ) відкликав генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій, видану ПАТ "Комерційний банк "Фінансова ініціатива". Про це повідомляється на сайті НБУ, передає Хвиля.

Відповідне рішення прийнято у зв'язку з порушенням ліцензіатом валютного законодавства, а також нормативно-правових актів центробанку.

Банк "Фінансова ініціатива", який 23 червня 2015 року був віднесений до категорії неплатоспроможних, продовжував здійснювати обслуговування клієнтів і отримувати в 2015-2018 рр. реєстри експортних митних декларацій своїх клієнтів за операціями, у яких відсутнє підтвердження надходження в Україну експортної виручки на мільярди гривень.

Протягом 2017-2018 роках банк не виконував письмові вимоги регулятора щодо надання документів, які б дозволили підтвердити належне виконання функцій агента валютного контролю за операціями своїх клієнтів, і не допустив уповноважених працівників НБУ до проведення виїзної перевірки.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" заснований в 2005 році. Його 100%-вим бенефіціаром за станом на березень 2015 року був Олег Бахматюк, який також був найбільшим акціонером VAB Банку.

НБУ 20 березня 2015 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати VAB Банк, а в червні 2015 року визнав неплатоспроможним банк "Фінансова ініціатива".

Раніше ми писали, що у Нацбанку чекають значного уповільнення зростання зарплат. Не дивно, адже згідно з прогнозом регулятора в 2019 році номінальна зарплата повинна зрости всього на 16%, а в 2020 на 10%.

Однак, згідно інфляційного звіту НБУ, в реальному вираженні заробітна плата в Україні має зрости лише на 7% і 5% відповідно.

Нагадаємо, Польща в паніці за українських заробітчан, це катастрофа.

Як повідомляв Знай.uа, спочатку українцям було не по кишені м'ясо, тепер – хліб.

Знай.uа писав, як зміняться зарплати українців у 2019.